Sunt cosmeticele naturale si bio?

Sunt cosmeticele naturale si bio?


Cu toții știm că produsele cosmetice sau de îngrijire personală  naturale/bio/organice sunt bune pentru sănătatea și frumusețea pielii noastre.

 

Dar suntem oare destul de  informați de ceea ce înseamnă într-adevăr natural, bio și organic?

Vă invităm să descoperim secretul din spatele lor, în acest articol.

 

Ce înseamnă cosmetice NATURALE?

În prezent, legea europeană este mult prea permisivă în ceea ce priveste reglemantările făcute pentru a legifera domeniul industriei cosmetice naturale. Ca să fie declarat un produs cosmetic „natural”, acesta trebuie să conţină minimum 15 % din ingrediente de origine naturală.

Produsele naturale nu trebuie confundate cu produsele certificate BIO, chiar dacă pe ambalajul produsului cosmetic regăsim cuvântul NATURAL. Aceste produse sunt obţinute printr-o metodă clasică de extracţie a ingredientelor active şi prin urmare concentraţia acestora este foarte redusă.

Un alt element foarte important este şi termenul de valabilitate unde la un produs natural termenul de valabilitate poate fi intre 12-18 luni de la deschidere.

 

Ce înseamnă produse BIO/ORGANICE?

Nu de multe ori am auzit ca există diferențe între bio și organic. Adevărul este ca nu există nicio diferență.

Termenul „organic” se utilizează în spațiul anglo-saxon (vorbitori de engleză): organic food, organic milk, organic expo etc.

Termenul „bio” înseamnă același lucru, fiind folosit în special în spațiul franco-german: agriculture biologique.

Produsele cometice BIO trebuie să fie certificate de către un organism de certificare care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu normele europene. Câteva din aceste organisme sunt ICEA din Italia, Soil Association din UK, Ecocert din Franţa. Sigla “certificat organic” trebuie să fie prezentă pe ambalajul produsului cosmetic, urmat de logo-ul organismului certificator.

Acest lucru înseamnă ca toate ingredientele din componenţa produsului cosmetic au fost certificate de către organismul abilitat cu aceasta funcţie.

Un produs BIO de obicei are un termen de valabilitate maxim de 6 luni. Aceste produse sunt conservate cu ajutorul conservanţilor de origine vegetală şi din acest motiv condiţiile de păstrare şi utilizare ar trebui respectate cu rigurozitate.

Un produs cosmetic BIO certificat va avea întotdeauna următoarele menţiuni: fără coloranţi, fără parfumuri de sinteză, fără PEG sau PPG, fără parabeni, fără silicon, fără parafină, fără OMG şi nu este testat pe animale.

În cazul produselor BIO nu se folosesc parfumuri sintetice. Parfumul discret este dat de uleiurile esenţiale care sunt prezente în aceste produse cosmetice pentru beneficiile pe care le au asupra pielii.

De asemenea, un produs cosmetic BIO cumpărat înseamnă un mare pas înainte în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător dar și a pielii tale!

Lasă pielea să respire frumusețea naturală!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!