Ce sunt cosmeticele Ayurvedice, esența plantelor indiene ?

Ce sunt cosmeticele Ayurvedice, esența plantelor indiene ?
Practica medicinii Ayurveda există de peste 5.000 de ani. A fost și este încă o metodă puternică de vindecare în multe culturi diferite.

Ce sunt cosmeticele Ayurvedice, esența plantelor indiene ?

 

 

Practica medicinii Ayurveda există de peste 5.000 de ani. A fost și este încă o metodă puternică de vindecare în multe culturi diferite. În Ayurveda, există un sistem cunoscut sub numele de doshas, ​​care se referă la trăsăturile fizice și mentale unice ale fiecărei persoane care afectează sănătatea și fericirea.

Ce este Ayurdeva?

Ayurveda este o practică medicală veche creată de Saptarishis sau Sages din India. Tradus, „Ayur” înseamnă  „viață” și „Veda”  înseamnă „știință sau cunoaștere”, care formează conotația  „știința vieții”.

Ideologia din spatele Ayurvedei crede că mintea și trupul sunt puternic conectate și că nu există nimic mai capabil să vindece și să transforme corpul decât mintea.

Ayurveda este împărțită în trei energii de viață universale cunoscute sub numele de teoria Tridosha. Aceste energii sau doshas  ​​trăiesc în noi și ne controlează acțiunile fizice și mentale.

Denumite Vata (spațiu și aer), Pitta (foc și apă) și Kapha (apă și pământ), aceste elemente exemplifică trei tipuri de energii, care acționează la toate nivelurile în jurul nostru. Deși influentează corpul uman, unul dintre aspecte domină, fiind considerat specificul fiecăruia. Tipologiile umane sunt descrise în cadrul sistemului Ayurveda într-un mod foarte complex și nuanțat, iar cunoașterea acestora oferă nenumărate perspective practice de aplicare în aproape toate domeniile vieții.

 

 

 

Vata Dosha uscat, ușor, rece, aspru, subtil, mobil, clar

Vata controlează mișcarea în interiorul corpului, cum ar fi circulația, mersul pe jos, eliminarea și respirația. De asemenea, ne activează sistemul nervos.

La nivel emoțional, VATA dosha reprezintă sentimentul de libertate, creativitatea, nervozitatea dar și frica. Oamenii cu preponderența tipologiei VATA pot fi recunoscuți dupa ritmul accelerat în care trăiesc, schimbările bruște de situații din viața lor și incapacitatea de a se adapta unei rutine.

În natură, VATA dosha este reprezentată de vânt.

Pitta Dosha uleios, iute (penetrant), cald, ușor mobil, lichid

Pitta controlează transformarea și preia metabolismul, digestia și producția de energie. PITTA dă corpului o anumită temperatură, pigmentul pielii și întelegerea intelectuală. Emoțiile caracteristice celor care au aceasta tipologie sunt curajul și mândria.

PITTA este reprezentată de soare.

Kapha Dosha   greu, ușor, rece, uleios, dens, moale, static (stabil), lipicios

Kapha este principiul care formează componentele necesare organismului, cum ar fi mușchii, grăsimile și țesuturile care asigură structura și protecția.

KAPHA este responsabilă de capacitatea de a memora, emoția iubirii, starea de calm profund, răbdarea dar și lăcomia.

În natură, KAPHA este reprezentată de lună.

Punerea în practică a acestor cunoștințe în viața de zi cu zi va amplifica conexiunea minte-corp și îți va permite să te conectezi cu adevărat la corpul tău.

În afară de proprietățile medicinale, Ayurveda are, de asemenea, multe beneficii în îngrijirea pielii, părului și a corpului. Extractele de plante și substanțele naturale au fost formulate în produsele cosmetice, în funcție de sistemul Ayurveda, nu numai pentru îngrijirea zilnică a pielii și a parului, dar, de asemenea, pentru tratarea multor probleme. Unul dintre beneficiile majore este faptul că ingredientele active biologic sunt ușor de absorbit în straturile mai profunde ale pielii și actionează la  nivel celular.

Extractele de plante și substanțele naturale au fost întotdeauna o parte a produselor cosmetice. Cu toate acestea, cosmeticele pure ayurvedice sunt, fără nici o substanță chimică și pot fi folosite nu doar pentru îngrijirea zilnică a pielii și a părului, dar, de asemenea, pentru tratarea multor probleme.

Natura problemelor pe care le întâmpini cu tenul și părul tău, precum și tipul caracteristic ție (ten gras, păr uscat etc) îți dezvăluie totodată și care dintre cele 3 doshas se află în dezechilibru, respectiv ce cosmetice ayurvedice ți se potrivesc cel mai bine:

  • Vata: piele uscată și deshidratată, vulnerabilă la vânt, respectiv păr fragil și uscat;
  • Pitta: piele inflamată, cu erupții, pistrui și fotosensibilitate mare, respectiv păr subțire;
  • Kapha: piele uleioasă, cu pori deschiși, respectiv păr gras, cu firul gros

 

Produsele trebuie să respecte principiile de bază ale Ayurveda. Aceste principii sunt:

  • ingrediente utilizate în produsele cosmetice ayurvedice trebuie să fie obținute în mod natural din surse vegetale, cum ar fi plante, fructe și ierburi.
  • cosmeticele Ayurveda ar trebui să conțină plante, extracte sau uleiuri esențiale obținute doar prin plante tradiționale ayurvedice recunoscute .
  • ingrediente de origine animală, uleiuri minerale, pesticide, produse chimice, sau testate pe animale nu este permis.
  • arome artificiale, conservanti sau coloranti nu ar trebui să fie utilizate. De asemenea, alcoolul nu ar trebui să fie inclus în compoziția produselor cosmetice de fabricație.

Ingredientele utilizate pentru crearea cosmeticelor provin din culturi în care nu sunt folosite pesticide, chimicale și alte substanțe asemănătoare.

Turmericul, Shikakai, Amla, Neem, Bhringraf, Jujube, Reetha sau Tulsi sunt doar câteva dintre cele mai populare plante indiene care intră în compoziția produselor de îngrijire ayurvedice.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!