6 Motive pentru a folosi machiajul BIO

6 Motive pentru a folosi machiajul BIO
Machiajul este un element esențial de frumusețe folosit de femei din întreaga lume și multe dintre noi nu ne grăbim să scăpăm de această necesitate zilnică.

 

Machiajul este un element esențial de frumusețe folosit de femei din întreaga lume și multe dintre noi nu ne grăbim să scăpăm de această necesitate zilnică. Dacă alegeți să purtați machiaj, acesta poate ajuta la îmbunătațirea aspectului personal și a stimei de sine. Însă, cercetările încep să dezvaluie faptul că unele ingrediente din produsele cosmetice și de îngrijire personală pot fi legate de cancer și boala Alzheimer, provocând scandal în rândul multor profesioniști din comunitățile de sănătate și de wellness. Din fericire, sunt disponibile alternative eficiente pentru produse de machiaj și produse de frumusețe pentru a combate aceste probleme de sănătate în creștere.

Iată cele 6 motive pentru care vă recomandăm doar produse cosmetice bio:

1.Eco Friendly

Produsele tradiționale de frumusețe utilizează ingrediente pe bază de petrol și, de obicei, se bazează pe o serie de alte substanțe chimice pentru procesul lor de producție. Acești compuși sunt de obicei substanțe dure, cum ar fi petrolul, aluminiul și plumbul. O mare parte din acest lucru se întampla în unele dintre cele mai frumoase și mai sensibile zone ale lumii, cum ar fi pădurea tropicală din Amazon, iar mile de pământ sunt distruse în fiecare an.

De fapt, cele mai comune produse de îngrijire personală ale tuturor - antiperspirante - utilizează aluminiu. Nu numai ca exploatarea aluminiului este responsabilă pentru distrugerea unor zone largi de păduri tropicale din America de Sud, dar cercetările l-au legat în mod clar de cancerul de sân și de boala Alzheimer. Alegerea deodorantului fără aluminiu este probabil una dintre cele mai bune metode de prevenire a expunerii la acest compus periculos.

2. Nu există substanțe chimice dure

Deși pot fi eficiente pentru îmbunătățirea aspectului, temporar, substanțele chimice din machiajul convențional sunt adesea foarte dure pe piele și pot provoca iritații sau reacții alergice la persoanele sensibile. Mai important, multe dintre substanțele chimice folosite în machiajul non-organic sunt chiar otrăvitoare sistemului endocrin. Parabenii sunt un exemplu comun de substanțe care sunt utilizate pe scară largă în produsele cosmetice.

3. Parfum natural

Parfumurile în majoritatea produselor de frumusețe constau într-un amestec de substanțe chimice și aceste substanțe chimice pot fi inhalate pe tot parcursul zilei de către persoanele care poartă produse de frumusețe.

Atunci când alegeți produse de frumusețe, asigurați-vă întotdeauna că mirosurile sunt derivate din 100% ingrediente naturale. Uleiurile esențiale sunt probabil unul dintre cele mai bune parfumuri naturale din lume și cele mai concentrate din punct de vedere al aromelor.

4. Protecția împotriva îmbătrânirii premature

Machiajul realizat cu minerale naturale asigură, în general, un anumit nivel de protecție solară. Pielea de pe față este mai subțire și mai sensibilă la razele UV, deci alegerea unui produs cosmetic biologic bogat în minerale poate ajuta la susținerea sănătății pielii și a tinereții acesteia. Multe produse ecologice oferă de asemenea antioxidanți precum vitamina C, care a fost demonstrat că oferă beneficii de protecție împotriva soarelui. Alegerea machiajului potrivit este deosebit de importantă în lunile de vară când soarele este cel mai puternic.

5. Nutritive

Pielea ta are capacitatea de a absorbi anumiți compuși; totuși, o barieră protectoare este capabilă să mențină compuși periculoși, într-o oarecare măsură, din corp. Chiar si atunci, cercetarea încă concluzionează că produsele de îngrijire personală, atunci cand sunt aplicate, pot afecta sistemele corporale și pot duce la consecințe nesemnificative pentru sănătate. Una dintre principalele reguli pentru machiaj și pentru orice produs de frumusețe este de bază și simplă: dacă nu o puteți mânca, nu o purtați.

Untul de cacao este unul dintre cele mai importante produse hidratante naturale, oferind astfel acizi grași esențiali pentru pielea sănătoasă și tânără. Machiajul bio, în special lichidul, poate avea unt de cacao sau diverse uleiuri bogate în nutrienți pentru a oferi un aspect mai fin și mai tineresc. Extractele de ceai alb, struguri, caise și seminte de rodie asigură protecție antioxidantă și pot inhiba enzimele care distrug integritatea și elasticitatea pielii. În afară de alergii, nu puteți alege greșit un machiaj care conține componente nutritive suplimentare și extracte din plante.

6. Blânde pentru piele

Al șaselea motiv al folosirii produselor cosmetice organice este că acestea sunt mai blânde pe piele. Desigur, această declarație este, într-adevar, doar un rezumat al celorlalte cinci motive pentru care ar trebui să alegeți produsele cosmetice organice.

De ce ați dori să folosiți pe pielea dvs. substanțe chimice dure, care nu sunt periculose doar pentru sănătatea dumneavoastră și pentru mediul înconjurător, dar și dureroase pe piele?

Cum poate fi frumos să folosiți un produs care vă usucă pielea, făcând-o să pară obosită și plictisitoare?

Doriți ca pielea dumneavoastră să îmbătrânească prematur?

Doriți să creșteți riscul de a suferi de o boală cronică?

Cu siguranta nu este nimic frumos în legătură cu asta!

 

Frumusețea adevarată provine de la sănătatea strălucitoare, cosmeticele, pur și simplu, fiind adjuvante. Când vine vorba de mâncarea și machiajul dvs., alegeți întotdeauna bio. În acest fel, puteți fi siguri că vă faceți bine vouă înșivă, și planetei, mai mult bine. Pentru a promova o strălucire frumoasă, radiantă, este important să consumați o dietă bogată în vegetație brută și să faceți multe activitati fizice in fiecare zi. De asemenea, prin obținerea unui somn suficient, gestionarea stresului și practicarea gândirii pozitive, vă puteți transforma atitudinea personală în cea a seninătății.

Frumusețea vine din interior și începe cu tine!

 

 

 

Sursă: https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/6-reasons-to-use-organic-makeup/

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!